Our Journey

STEM in Me

1 week 4 days ago

Assalamualaikum. Kami warga Micro Concept Tech Sdn Bhd @STEMinMe mengucapkan Salam Aidil Adha.
Stay safe and be happy. 🎉😊

Eid Adha Mubarak

STEM in Me

2 weeks 21 hours ago

KEM "ONLINE" CODING CUTI SEKOLAH 2021 🤖👾(Fi RM50 - RM60 sahaja)

❓Apa jenis kursus nya?
a) Animation Coding : 7thn - 9thn
b) Games Coding : 10thn - 12thn

📚 💡Pelbagai kemahiran pemikiran aras tinggi yang bakal diterokai:
a) Analitik
b) Sistematik
c) Kritikal
d) Strategik
e) Kreatif

✅ Fi kursus:
1) Animation Coding : *RM60*
2) Games Coding : *RM50*

🕙 Tarikh & Masa:
1) Animation Coding *3 hari* : 21 - 23 Julai 2021 (9.30-10.30am)
2) Games Coding *2 hari* : 21 - 22 Julai 2021 (9.30-10.30am)

Untuk info lebih lanjut dan pendaftaran sila klik pautan:
wasap.my/601157549456/KemCutiJuly2021JH

*Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 19hb Julai 2021, 12 malam*.
Rebut peluang, sebab *tempat adalah terhad*.

STEM in Me

2 weeks 1 day ago

Belajar "coding" membantu kita meningkatkan ketahanan mental dan emosi. Siapa kata tak mencabar...😅. Latih tubi itu perlu dan uruslah cabaran yang kita hadapi dengan tenang dan gembira. Sebagaimana perjalanan kehidupan juga.

STEM in Me

2 weeks 4 days ago

*KEM "ONLINE" CODING CUTI SEKOLAH 2021* 🤖👾
📣*JANGAN terlepas peluang sekali lagi untuk mengisi masa belajar kemahiran masa hadapan*

*JUNIOR HACKERS* 💻📱🕹️
Belajar coding / programming / pengaturcaraan secara ONLINE sahaja.

❓Apa jenis kursus nya?
a) Animation Coding : 7thn - 9thn
b) Games Coding : 10thn - 12thn

📚 💡Pelbagai kemahiran pemikiran aras tinggi yang bakal diterokai:
a) Analitik
b) Sistematik
c) Kritikal
d) Strategik
e) Kreatif

✅ Fi kursus:
1) Animation Coding : *RM60*
2) Games Coding : *RM50*

🕙 Tarikh & Masa:
1) Animation Coding *3 hari* : 21 - 23 Julai 2021 (9.30-10.30am)
2) Games Coding *2 hari* : 21 - 22 Julai 2021 (9.30-10.30am)

Untuk info lebih lanjut dan pendaftaran sila klik pautan:
wasap.my/601157549456/KemCutiJuly2021JH

*Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 19hb Julai 2021, 12 malam*.
Rebut peluang, sebab *tempat adalah terhad*.

STEM in Me

2 weeks 5 days ago

Assalamualikum semua.
*KEM CUTI SEKOLAH “ONLINE” kembali lagi* 👩‍🏫👨‍🏫🤖👾

💻📱 Memperkenalkan kursus baru iaitu:
1) *Mechatronic – Smart Motion Alert* (10-12 thn)
2) *Mechatronic – IoT Motion Alert* (13-18thn)

⚙️ Pelbagai disiplin kemahiran IR4.0 yang bakal diterokai:
a) Pembangunan litar *elektrik* secara praktikal
b) Pemahaman konsep *mekanikal*
c) Pengendalian komponen *elektronik*
d) Pengaturcaraan computer / *Coding*
e) Penghasilan *aplikasi kawalan “Mobile”* - (bagi kursus IoT Motion Alert sahaja)
f) Pembangunan *komunikasi antara peranti dalam Internet of Things (I.O.T)* - (bagi kursus IoT Motion Alert sahaja)

🏆🥇 Faedah dan peluang keemasan dengan meyertai kusus:
Membuka peluang kepada pelajar *meraih hadiah, sijil dan markah PAJSK* untuk menyertai pelbagai pertandingan inovasi diperingkat *negeri dan kebangsaan* seperti RBTX2021 (anjuran Petrosains), CYDIP2021 (anjuran UiTM, Celcom, MTDI)

✅ Fi kursus:
1) Mechatronic – Smart Motion Alert : RM190 (beserta kit mechatronic)
2) Mechatronic – IoT Motion Alert : RM290 (beserta kit mechatronic)

🕙 Tarikh & Masa:
1) Mechatronic – Smart Motion Alert *3 hari* : 21 - 23 Julai 2021 (10am – 12thgr)
2) Mechatronic – IoT Motion Alert *5 hari*: 22 – 25 Julai 2021 (10am – 1pm)

🏃🏃🏼‍♀️
Segera daftar di link wasap.my/601157549456/KemCutiJuly2021MTN

*Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 14hb Julai 2021, 12 malam*.
Rebut peluang, sebab *tempat adalah terhad*.
*Kit akan dihantar kepada pelajar melaui pos*.

STEM in Me

2 weeks 6 days ago

Assalamualaikum. Ibubapa telah bersedia dengan pengisian cuti sekolah anak²? Jangan risau! Kami ada program "online" yang bermanfaat dan menarik 😍
Hubungi kami untuk info awal wasap.my/601157549456/KemCutiJuly2021

STEM in Me

3 weeks 1 day ago

Ada yang takut, seram dengan Coding 😁. Adakah ianya sesuai dan tidak jadi beban utk kanak² memahaminya? Secara asasnya, sesuai utk sesiapa saja TETAPI pilih pendekatan yang harmoni dgn cara dan kehendak pembelajaran kita atau anak. Ini pandangan kami...

STEM in Me

3 weeks 1 day ago

"Coding" seawal 6 tahun? YA, tiada masalah. Jangan lepaskan peluang anak anda untuk belajar kemahiran "coding". Daftar sekarang di pautan wasap.my/601157549456/JHACS2

STEM in Me

3 weeks 2 days ago

Anak² sedar tak, perjalanan hidup seharian kita juga ada atur caranya (code). Contoh: Bangun pagi, doa, turun katil, ambil tuala, ke bilik mandi, doa, basuh muka, gosok gigi, berkumur... dan seterusnya. Apabila ada sesuatu yang menganggu aturcara (seperti ubat gigi habis), apa kita buat? Ya...gunakan pemikiran analitikal, kreatif dll untuk selesaikan masalah. Semua kaedah pimikiran perlu dilatih dan diasah dari kecil.
Ada juga anak yg lebih kreatif... Dia hanya akan jerit "Makkk... Ubat gigi habis!!" Hehehe. 🤣🤣🤣

STEM in Me

4 weeks 1 day ago

Alhamdulillah, Kohort² utk Season 2 dah mula. Terima kasih kpd semua yg menyokong. Salah satu kohort ini adalah our "young and dangerous hackers" 😀.
Tempat masih ada.. Hubungi kami wasap.my/601157549456/JHS2Reg

STEM in Me

4 weeks 1 day ago

STEM Robotik untuk semua.
Throwback. Suatu ketika dulu mereka diberi ujian (bencana banjir) yang hebat. Kami hadir membawa senyuman. Semoga Allah sentiasa memberi rahmat dan keberkatan ilmu kepada anak² SK Manek Urai. Tahniah Dr Marfiah, FKA UiTM selaku ketua program.

STEM in Me

1 month 3 days ago

Jom belajar bahasa baru 😊
wasap.my/601157549456/JHS2Reg

STEM in Me

1 month 1 week ago

*PELUANG PEKERJAAN - JURULATIH*

Syarikat MICRO CONCEPT TECH SDN BHD, sedang mencari individu yang berkelayakan dan berkeyakinan untuk bersama-sama pasukan STEMinMe di *Lembah Klang* 👨🏼‍🏫👩🏼‍🏫

Berkebolehan dan mempunyai minat yang tinggi bagi mengendalikan program² berasaskan modul STEM, Inovasi, Robotik yang telah diperkukuhkan dengan pengisian Islam dan Sains (Islamic-science contents)

*Jawatan yang ditawarkan*
💻Jurulatih (Trainer)
🔸Hari bekerja : Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad
🔹Hari bercuti : Isnin, Selasa

*Syarat Kelayakan*
✅Warganegara Malaysia
✅Berumur 18 tahun ke atas
✅Memiliki Diploma / Ijazah didalam bidang Pendidikan/ Sains/ Kejuruteraan
✅Boleh bertutur dan menulis di dalam Bahasa Inggeris diberi keutamaan.
✅Boleh bekerja lebih masa dan sangat komited.

Kepada yang berminat sila hubungi *wasap.my/601157549456/JurulatihMCT*

🗓️Tarikh tutup pada 30 Jun 2021

Pihak syarikat akan menghubungi mereka yang berminat untuk makluman tarikh temuduga secara Online.

Terima kasih

STEM in Me

1 month 1 week ago

Kami memenuhi keperluan kemahiran aras tinggi anak anda. Coding dan Robotik adalah asas bagi kerjaya mereka kelak.
Pelatih kami mempunyai pengalaman lebih 20 tahun di dalam "embedded control system".
Modul pembelajaran yang dibangunkan selaras dengan pensijilan kami sebagai "Certified Training Provider" bagi HRDF dan SOCSO.
Daftar segera untuk kelas Online Coding bersama kami. Pendaftaran sesi July 2021 telah bermula. Hubungi: wasap.my/601157549456/JHB2Reg

STEM in Me

1 month 1 week ago

Alhamdulillah. What a joyful moments captured during recent school holiday camps. These are our Junior Hackers final cohorts. Well done girls and boys. Thank you excellent parents for supporting our programmes.
Apologies for slight delay in sharing (sibuk amat dengan new batch pre-reg. Alhamdulillah 😉)

STEM in Me

1 month 2 weeks ago

Pertandingan berprestij, Petrosains RBTX 2021. Robotik dan Inovasi bagi umur dari 6 tahun, mengikut kategori. Hadiahnya Woww!!
Jom kita sertai. Dah bersedia ke STEMinMe rangers semua? 🤖🎊

STEM in Me

1 month 2 weeks ago

Alhamdulillah. Kami buka untuk pendaftaran awal batch baru Junior Hackers Online Coding. Jangan terlambat, nanti penuh semua kohort... 😅😁
Hubungi wasap.my/601157549456/JHPreReg

STEM in Me

1 month 3 weeks ago

Alhamdulillah. Pelancaran kursus baru dibawah program Junior Hackers Online kami. Aplikasi mobile bukan hanya terhad kepada games saja ya... Banyak inovasi aplikasi yang boleh dibangunkan dengan pengetahuan yang ditimba. Moga terus bermanfaat.

STEM in Me

1 month 3 weeks ago

Bayangkan kegembiraan sikecil belajar coding, bila kami sediakan pet dragon untuk mereka uruskan.😄😍
Mengembara bersama naga comel peliharaan dalam dunia coding.
Pelajar 6-9 tahun.

STEM in Me

1 month 3 weeks ago

Alhamdulillah, kurator² pengisian kami memahami kehendak pembelajaran anak² pelbagai lapisan umur. Tahniah team, sentiasa mendapat maklumbalas yang sangat baik dari ibubapa.

STEM in Me

1 month 3 weeks ago

Tahniah kepada anak² Kem Cuti Sekolah Junior Hackers - Games Coding Kohort 1. Pada mulanya risau dan takut nak join, boleh ke? Zero ttg coding ni... Akhirnya berbangga dgn apa yg telah dipelajari selama 4 hari. Alhamdulillah.

STEM in Me

1 month 3 weeks ago

Kemahiran coding dan robotik juga antara lainnya akan mencungkil semula apa² yang mereka telah dan perlu pelajari di dalam subjek² teras seperti sains dan matematik. Menarik kan..? 😊

STEM in Me

1 month 4 weeks ago

Alhamdulillah dan tahniah. Kohort pertama Advanced Games Coding selesai menimba ilmu selama 3 hari bersama kami. Ada masa mencabar ada masa gelak gembira. Tak susah pun coding, malah sangat seronok.

Hubungi kami untuk berjaya seperti mereka: wasap.my/601157549456/SIMRobotikCoding

STEM in Me

1 month 4 weeks ago

*KEM CODING & ROBOTIK CUTI SEKOLAH JUN 2021* 🤖👾

📣*Anak remaja mari belajar skill masa hadapan*

*c. JH - ADVANCED GAMES CODING*
Jom jadi games designer/ creator.
Belajar coding dengan merekacipta games anda sendiri. Bangunkan dan uji games anda. Berkongsi games yang dihasilkan dengan rakan.

Untuk mendaftar atau pertanyaan sila klik pautan:
wasap.my/601157549456/KemRobotikCodingJHAGC

STEM in Me

1 month 4 weeks ago

Amazing belia in the making. Abang² muda ni belajar kemahiran merekacipta, membangun dan menguji games. Oklah, kita start dgn 2D games kannn... InsyaAllah akan berjaya sampai ke level games PS5, Xbox games bila dah dewasa kelak.

STEM in Me

2 months 7 hours ago

*KEM CODING & ROBOTIK CUTI SEKOLAH JUN 2021* 🤖👾

Jangan main saja jomm buat sendiri games tu... Ramai dah boleh!

*GAMES CODING*
Jom belajar coding dengan cabaran "multi-level games". Konsep coding yang lebih mencabar dan perlu penelitian.

Untuk mendaftar atau pertanyaan sila klik pautan:
wasap.my/601157549456/KemRobotikCodingJHGC

STEM in Me

2 months 7 hours ago

Keep going girlz and boyz! Mereka adalah Games Coder yang sangat komited. Telah bersama kami sejak awal Mac'21. Sentiasa "excited"dan gembira untuk lesson seterusnya.

STEM in Me

2 months 1 day ago

Tahniah team Online Junior Hackers - Animation Coders. Muda lagi tapi sudah mahir dalam Animation Coding. Mereka telah bermula dari zero sejak 3 bulan yang lepas. Tahniah, teruskan usaha.

STEM in Me

2 months 1 day ago

*ONLINE KEM CODING & ROBOTIK CUTI SEKOLAH JUN 2021* 🤖👾

📣*Anak selalu main games apps saja?! Buatlah Apps sendiri!!..Berani tak?* 😉

*d. JH - MOBILE APPS CODING*
Jom jadi perekacipta untuk aplikasi (Apps) telefon pintar.
Rekacipta dan buat coding untuk aplikasi utiliti atau game android untuk telefon pintar. Jadilah sebahagian pereka aplikasi dan kongsikannya bersama keluarga dan rakan-rakan

Untuk mendaftar atau pertanyaan sila klik pautan:
wasap.my/601157549456/KemRobotikCodingJHMAC

STEM in Me

2 months 1 day ago

Science Technology Engineering Arts and Maths.

www.facebook.com/watch/?v=1197766594007082

Don’t miss out!

With STEMinMe, children’s knowledge development will be in harmony with technical skills for their future jobs. Concurrently they can gain cognitive-related benefits, such as problem-solving, analytical & creative thinking, leadership skills and teamwork.

Close Bitnami banner
Bitnami